Anyagféleségek

  A gyapjú meleg és rugalmas.anyagféleségek 1 Általában ezt használják részben öltönyökhöz, felöltőkhöz,

   

  egy fajtáját kabátbéléshez és kötött pulóverek készítéséhez. A másik természetes anyag a pamut, amit a gyapot nevű növény rostjaiból készítenek.anyagféleségek 2 Ebből van például a géz, a könnyű batiszt, a vastag és erős kordbársony és a mindenki által nagyon kedvelt farmeranyag is.

   

  A pamutot nagyon jól lehet festeni és könnyű tisztítani. 

   

  A keverékanyagok neve is elárulja, hogy nem egyfajta anyagot takar, hanem általában szintetikus anyag és természetes szálak (elsősorban pamut) keveréke. anyagféleségek 3 Ezek már kevésbé rojtosodnak, s kaphatóak könnyű, közepes és nehéz súlyú változatban. Kevés vasalást igényel, sőt, egyes fajtái csak hideg vasalóval vasalhatóak.   A viszkóz a természetes alapanyagú mesterséges szálas anyagok egyik legjelentősebb fajtája, gyártása azonban drága és környezetszennyező. A viszkóz erős szál, ám szakítószilárdsága nedves állapotában, felére csökken, nyúlása viszont növekszik. A könnyű, selyemszerű anyag erősen hajlamos a gyűrődésre. Mosni maximum 40 fokon lehet, a legnagyobb fordulatszámon centrifugázni, illetve szárítógépben szárítani nem
  ajánlott. Kizárólag egy nedves textilzsebkendőn keresztül, és alacsony hőfokon vasalható. 

  A kevertszálas anyag rendkívül jó thermofiziológiai tulajdonságokkal rendelkezik. A pamut jó abszorpciós képessége révén, felszívja az izzadás által termelt nedvességet. A poliészter az anyag felszínére transzportálja azt és elpárologtatja.

  A bőr anyagféleségek 4az emberiség által legrégebb óta használt természetes anyag. Sok sikert a megfelelő anyag kiválasztásához.

   

  TABOO – Éld meg a vágyaidat!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük